Schválení letecké přepravy v EU a USA

Vzhledem k tomu, že cestování letadlem s dětmi je v dnešní době běžné, je nutné dbát na bezpečnost dětí i během letu. Odborníci na přepravu osob se shodují na tom, že nejohroženějšími pasažéry bývají novorozenci, kteří jsou jen v náručí rodičů, nebo jsou připoutáni ke své sedačce bezpečnostním pásem. V případě turbulence, letu skrz vzdušné kapsy nebo nouzového přistání, je nepravděpodobné, že by byl rodič schopen zabezpečit své dítě jen v náručí. Odborníci na leteckou dopravu proto rodičům doporučují přijmout ta nejvyšší bezpečnostní opatření, používat schválenou autosedačku a takto chránit dítě během letu.

Doona, ideální řešení při cestování letadlem,  je certifikována americkými i evropskými autoritami pro leteckou dopravu.

Simple Parenting doporučuje kontaktovat leteckou společnost ještě před letem a ujistit se, že můžete vzít autosedačku do letadla a potvrdit si ta správná místa.

Více informací, jak instalovat Doona dětskou autosedačku do letadla se dozvíte z Instalace v  letadle v uživatelském průvodci. Installation on Aircraft

Certifikát Doona od TUV

Seznam leteckých společností, které umožňují používání autosedaček kvalifikovaných společností TUV

Bezpečnost dětí na webové stránce Federal Aviation Administration